GansWorst

Wat voor recepten zijn er mogelijk met gans?

Dankzij jacht op wilde ganzen wordt ganzenvlees steeds vaker gebruikt. Een mooie ontwikkeling, want ganzenvlees is enorm duurzaam.

Er zijn allerlei recepten mogelijk met wilde gans, zelfs ‘algemene’ gerechten. In Nederland zijn we er over het algemeen nog niet aan gewend, maar toch leent ganzenvlees zich goed voor allerlei smakelijke gerechten. Om dit taboe toch wat te doorbreken, delen we hier wat ideeën voor gans recepten.

In wat voor recepten kun je gans gebruiken?

Ganzenvlees heeft een heerlijke wildsmaak. Ook heeft het vlees het bijkomende gezonde voordeel dat er heel weinig vet in zit. Zo past het dus bij diverse recepten en diëten. Daarnaast kun je het op allerlei manieren combineren. Wat denk je in plaats van een hamlapje in de traditionele aardappel-vlees-groente combinatie een stukje ganzenborstfilet van jonge gans? Of ganzenworst ter vervanging van de oer-Hollandse rookworst naast de stamppot. Verder is het zelfs lekker met rijst, risotto of pasta. 

Bovendien kun je een gans recept vinden wat bij elk seizoen of elke gelegenheid past. Voor Kerst kun je bijvoorbeeld mooi ganzenborstfilet serveren met haricots verts en paddestoelensaus. Is het hoogzomer en wil je juist een wat lichter gerecht? Je kunt allerlei ganzenrecepten vinden voor salades of zelfs je favoriete groenten combineren met gans, wat rijst en een dressing. Een glas witte wijn erbij en de zomeravond is compleet. Of ben je de sjasliek op de barbecue helemaal zat? Dan zit je goed met onze smaakvolle GansWorst met wat peper en zout.

Welke bereidingswijzen zijn er mogelijk?

Er zijn veel verschillende bereidingswijzen mogelijk voor het vlees waardoor er dus ook veel diverse recepten met gans bereid kunnen worden. Een aloude manier van bereiden is bijvoorbeeld een hele gans gebraden in de oven, met een vulling van verschillende kruiden. Ook het verwerken tot ganzenpate is een bekend en geliefd gebruik van het vlees. Toch is er nog veel meer mogelijk, van rilette tot ganzenbiefstuk en meer gangbare bereidingswijzen zoals het vlees verwerken tot worstjes, burgers of zelfs in bitterballen.

Hoe kun je het ganzenrecept serveren?

Afhankelijk van de bereidingswijze kun je het gans recept op allerlei manieren serveren. Kies je voor onze GansWorst, dan is een manier die wij van harte aanraden om de worstjes mooi bruin te bakken op de barbecue. Vervolgens kun je ze zo serveren met een sausje of vergezeld van een knapperig broodje, frisse salade of gepofte aardappelen. Behalve bij het hoofdgerecht kun je het worstje ook als hapje gebruiken door deze in plakjes te snijden en met een lekkere dip erbij op tafel te zetten.

Meer weten of proeven?

Probeer dan ook onze GansWorst, een heerlijk worstje wat je makkelijk en snel zelf bereiden kunt en zich ook leent voor allerlei heerlijke gerechten. Houd ook onze website in de gaten voor nieuwe producten van gans, zoals de GansBurger, die je ook weer mooi kan combineren met allerlei recepten.